عمارت مسعودیه، نماد تاریخ تهران
شاید با شنیدن نام تهران، سفرهای کاری به ذهن همگان خطور کند و کسی این شهر را به عنوان مقصدی برای گشت و گذار و بازدید از جاذبه های دیدنی انتخاب نکند. در صورتی که تهران به سبب اینکه از دوره های گذشته تا کنون پایتخت کشور بوده، آثار تاریخی و دیدنی بسیاری دارد که می توان در سفر به تهران، از آنها بازدید کرد و حتی سفرهای کاری و پر مشغله خود را به یک سفر خاطره انگیز بدل کرد.
یکی از این آثار تاریخی و فاخر ایرانی که در قلب تهران خود نمایی کرده، عمارت مسعودیه این شهر است.
اگر به سفر به این گونه خانه های تاریخی و زیبا علاقه مند هستید، با وبلاگ پروازیاب در معرفی هرچه بیشتر این بنای زیبا همراه باشید.
تاریخچه عمارت مسعودیه تهران
عمارت مسعودیه یکی از بناهای دوره قاجار بوده که حوادث زیادی را به چشم دیده و از سر گذرانده است. این عمارت که در یکی از محله های نزدیک به میدان بهارستان قرار دارد، این روزها تبدیل به یک پاتوق فرهنگی شده که علاقه مندان زیادی دارد .
این باغ موزه، جز یکی از ارزشمندترین بناهایی است که از زمان قاجار به جا مانده است، اما امروزه از این عمارت به عنوان گواهی بر تاریخ پر فراز و نشیب ایران استفاده می شود؛ یکی از اتاق های این مجموعه، تبدیل به نمایشگاهی از عکس های قدیم تهران و حوادث زمان های دور ایران شده، اتاقی دیگر نیز تبدیل به فروشگاهی برای دست سازهای هنرمندان ایرانی و از دیگر اتاق ها برای پذیرایی از مهمان های کافه استفاده می شود.
تاریخچه
باغ نگارستان در سال ۱۲۲۲ هجری قمری ساخته شد و در جنوب جلوخان باغ نگارستان، باغ نظامیه ساخته شده است.
این باغ در ۱۲۹۰ هجری قمری توسط ظلالسلطان خریداری شده و سپس باغ مسعودیه و عمارت به آن اضافه شد.
عمارت مسعودیه، این ارزشمندترین ساختمان ظلالسلطان، در محله دولت تهران در سمت غربی عمارت نظامیه، در زمینی با مساحت نزدیک به ۴۰۰۰ متر مربع و به معماری و سرکارگری رضا قلیخان (سراج الملک) در سال ۱۲۹۵ هجری قمری بنیاد نهاده شد.
بر اساس مستندات باقیمانده، این باغ دارای دو قسمت بیرونی و اندرونی بود كه در حال حاضر چیزی از قسمت اندرونی آن باقی نمانده است. قسمت بیرونی مجموعه فعلی، باغعمارت مسعودیه را تشكیل میدهد. در این باغ در حال حاضر هفت عمارت متشکل از عمارت دیوانخانه، سفرهخانه و حوضخانه، عمارت و حیاط سیدجوادی، حیاط مشیری، عمارت و حیاط خلوت، عمارت سردر پیادهرو ، عمارت سر در كالسكهرو، باغ دیوانخانه و بناهای دوره پهلوی وجود دارد كه بهوسیله حیاطهایی به یكدیگر متصل شدهاند.